//Заменик секретара
Заменик секретара2018-02-06T19:25:11+00:00

Лидија Павловић

Лидија Павловић је рођена 22. јуна 1983. године у Пећи. Основну школу и Гимназију је завршила у Краљеву, Правни факултет у Новом Саду. Као дипломирани правник од 2008. године је била запослена у Републичком фонду за здравствено осигурање – Филијала Краљево на пословима самосталног стручног сарадника за послове Лекарске комисије.

У октобру 2009. године је положила државни стручни испит. Од јула 2012. године је постављена на функцију заменика секретара Скупштине града Краљева.

Политиком се активно бави од 2003. године. У два мандата је била бирана за одборницу у Скупштини града Краљева.

Као студент 2006. године је учествовала у пројекту „Студентска пракса у Основном суду у Краљеву“ у области кривице и парнице, а у организацији Младих правника Србије. У организацији BFPE-a (Београдског фонда за политичку изузетност), 2005. године успешно је завршила тромесечну обуку у оквиру пројекта „Млади лидери Србије“. У организацији BOŠ-а (Београдске отворене школе), 2007. године, и Иницијативе за реформу локалне самоуправе и јавних служби Института за отворено друштво, прошла је обуку за писање делотворних предлога за практичну политику и писање пројеката. Активно је учествовала у оснивању Савета за родну равноправност Скупштине града Краљева. У оквиру обуке у организацији Удружења „Феномена“ из Краљева, радила је на изради Локалног акционог плана града Краљева за равноправност жена и мушкараца на локалном нивоу. У организацији Сталне конференције градова и општина, 2014. године је прошла обуку из области Род и безбедност.

У априлу 2014. године је изабрана за председницу Савета за родну равноправност града Краљева.

Похађала је бројне семинаре из области права, политике и положаја жена.

Амбициозна, комуникативна, говори енглески језик.

Удата, Сергејева мама.